Sminktetoválás utóápolás

Sminktetoválás utóápolási utasítások

Kell-e krémezni?

A legújabb ajánlások szerint a legszebb eredmény akkor várható, ha a terület szárazon gyógyul. Tehát szemöldök és szemhéjtetoválásnál nem kell semmilyen készítménnyel kenni a területet. Ha mégis rákensz valamilyen krémet, akkor kárt tehetsz a sminktetoválásban. Ajaktetoválás esetén viszont biztosítunk számodra egy ajakápolót, amit 1-1,5 óránként használhatsz.

Mi várható a napokban?

A tetoválásod jelenlegi színe erősebb és intenzívebb, mint amilyen a végeredmény lesz. Nem kell megijedni tőle! A gyógyulási folyamat része, hogy egy vékony réteg képződik rajta, ami kb. 1 hét alatt le fog peregni. Ezt kapargatni és leszedni tilos! Az esetlegesen fellépő duzzanat teljesen normális, ami néhány nap alatt teljesen el fog tűnni. Jegelni tilos! Előfordulhat, hogy az első pár órában szövetnedv távozik a tetoválásból. Ezt fel lehet óvatosan, nyomkodó mozdulatokkal itatni egy tiszta zsebkendő vagy nedves vatta segítségével. Ajaktetoválás esetén kialakulhat herpesz! Ennek elkerülése érdekében szedd be végig a tetoválás előtt már elkezdett gyógyszer teljes mennyiségét. Az első 2 hétben kerüld a közvetlen napfényt, szoláriumot, uszodát és szaunát!

Tisztálkodás

Utóápolás során a sminktetoválásodat nyugodtan megmoshatod, viszont áztatni tilos! Törölköző helyett zsebkendővel vagy vattával itasd fel óvatosan a vizet róla. Nem megfelelő higiéniai szokásokkal elfertőzheted a területet. Pl.: Koszos kézzel ne nyúlj hozzá! Kb. 1 hétig kell fokozottan figyelni, hogy ne kerüljön kórokozó a sebbe. 2 hét után már nyugodtan sminkelheted is a területet.

UV védelem

Varleesés előtt tilos bármilyen készítményt rákenni a területre, viszont utána kifejezetten ajánlott 50 faktoros fényvédőt használni. Az utóápolás része a megfelelő UV védelem. Ezzel növelheted a sminktetoválásod tartósságát, hiszen a nap és a szolárium koptatja a legjobban a tetoválást.

Végleges szín

A végleges szín a teljes gyógyulási folyamat végére alakul ki, ami 4-6 hét. Addig folyamatosan változik, amitől nem kell megijedned, nem fog úgy maradni. A végleges szín egyénenként eltérő, ugyanaz a szín más árnyalatúra gyógyul mindenkinél. Befolyásolja a bőr altónusa, erezettsége, pigmentjei stb.

Korrekció

A tetoválást követő minimum 4. héten, de nem később, mint a 3. hónapban ellenőrizzük a gyógyult sminktetoválást, és az esetleges hiányosságokat javítjuk. Nem minden esetben van szükség korrekcióra. Ezen időszakban a korrekciót tartalmazza az ár, tehát nem kell pluszban fizetned érte. Amennyiben nem jelensz meg az adott időszakban, úgy nem tudjuk ingyenesen elvégezni a korrekciót. Árainkat megtalálod a honlapon.

Frissítések és kopás

A kopási folyamat színmódosulással jár, melyet időnként szükséges frissíteni. A kopás mértéke nagyban függ a bőrtől, immunrendszertől, napozási szokásoktól stb. Általánosságban szemöldök esetén kb. 1-3 évig, szemhéj esetén 2-5 évig, ajak esetén pedig 2-6 évig marad szép a sminktetoválás.

Várunk szeretettel Miskolcon!

Bodnár Vivien sminktetoválás Miskolc